Fűmag vagy gyeptégla?

Miért inkább gyeptégla?

Észak-Amerikában a füves területeknek majdnem 80%-át gyeptégla lerakásával hozták létre. A gyepszőnyeg egyik nagy előnye, hogy lerakása után rögvest egy szemet gyönyörködtető szép zöld pázsit jön létre. Nem mindegy, hogy a házilagos kertépítés során gyeptéglát használunk, vagy fűmaggal hajtjuk végre a füvesítést – utóbbi esetben jóval több a kockázat, és lehet, hogy nehézségekbe is ütközünk majd.

Gyepszőnyegezés - Tihany

A fűmagvetés és a gyeptégla lerakás módszerei között lényeges különbségek vannak

Hosszabb ideig tart, amíg a fűmagok az áhított mértékben összefüggő, terhelhető, esztétikus zöld pázsittá fejlődnek.
Tagadhatatlan, hogy a fűmagos füvesítés kevésbé megterhelő anyagilag mintha gyeptégla alkalmazása mellett döntünk. Számítanunk kell viszont arra, hogy az alábbi körülmények fokozott kockázati tényezőt jelenthetnek majd még a profi kertépítés során is:

  • Nemkívánatos időjárási viszonyok (napfény, hőmérséklet, csapadék tekintetében)
  • A fűmagkeverék minősége
  • Intenzívebb gyomnövekedés a füvesítés utáni időszakban
  • Tovább tart a kész pázsit kifejlődése (akár 2 hónappal is)
  • Kezdetben, a magok elvetése után fokozott vízszükséglet
  • A gyeptéglával ellentétben a telepítés után még nem nyújt majd a kert esztétikus látványt
Fűmag vagy gyeptégla
Ár-érték arányukat tekintve nem kétséges tehát, hogy melyik megoldás a jobb, a végső döntést persze Önnek kell meghoznia. Hogyha fűmagvetés mellett dönt, számíthat rá, hogy a kivitelező kertépítő cég munkatársai minden tudásukat beleadják majd a füvesítésbe, tehát szakszerűen járnak majd el – a siker ezután már csak a megfelelő gondozás és az ideális időjárási körülmények meglététől függ majd. Ezzel szemben, ha gyeptégla lerakása mellett dönt, a szakszerű kivitelezés után a füvesítés sikeres, minőségi volta gyakorlatilag garantált! ( Gyepszőnyeg (gyeptégla) árak >> )

A gyeptégla alkalmazási területei a kertépítésben

Gyeptégla és gyepszőnyeg segítségével nem csak családi házak otthonos kertjeit tehetjük széppé. Ideális megoldás akkor is, hogyha nagyon rövid idő alatt létre szeretnénk hozni egy közterületi, sportolásra szánt füves területet, vagy egy esztétikus parkfelületet kívánunk építeni.

Gyeptégla használatával meglehetősen rövid idő leforgása alatt szép zölddé, kellemes tapintásúvá varázsolhatjuk üzleti találkozók, kiállítások, kulturális rendezvények leendő helyszíneit is.

A felület előkészítése után nincs más dolgunk, minthogy a feltekert gyepszőnyeget végiggurítsuk a talajon. Az eredmény felől ne legyen kétségünk: a gyeptégla már két hét elteltével összenő és gyökeret ereszt az alatta található földrétegben, tehát a készgyep lényegében pár hét leforgása alatt terhelhető, egyenletesen zöld pázsittá válik majd.

A gyeptégla fejlesztése speciálisan erre a célra létrehozott fűiskolákban zajlik. A készgyep 10%-át termőtalaj, míg a maradék 90%-át gyökeret eresztett fű képezi.

Ma már online is rendelhetünk akciós áron gyepszőnyeget pár perc alatt, akár házhozszállítással is!

Balatonakarattya - Gyepszőnyegtelepítés
Prémium gyepszőnyeget kíván rendelni? Ezen az oldalon 3 perc alatt megteheti!
Nincsen rendelési minimum! Rendeljen akár csak 1 m2-t!
Ha Ön a komplett kivitelezésre keres szakembert, akkor akciós – apróbetűk nélküli – telepítési áraimat itt találja!