You are currently viewing Gyeptrágyázás

Gyeptrágyázás

  • Post category:Gyepápolás
  • Post last modified:2020. december 06.

Létezik pár olyan kerti teendő a fűnyíráson és az öntözésen túl, melyek nagyban elősegítik hogy pázsitunk megőrizze szépségét és egészségét. A gyeptrágyázást, a gyepszellőztetést és a gyomirtást rendszerint nem kell olyan gyakorisággal elvégezni, mint a fűnyírást és az öntözést.

Gyeptrágyázás – csak minőségi gyeptrágyával!

Gyepápolás

A pázsit műtrágyával való kezelésével időről-időre pótoljuk azokat a növények fejlődése szempontjából nélkülözhetetlen tápanyagokat, amelyeket időközben „elhasználtak” a növények. Ilyen tápanyagoknak tekinthetők elsősorban a nitrogén, a foszfor és a kálium.
Egy koratavasztól őszig tartó szezonban 3-4-szer ajánlatos gyeptrágyázni a pázsitot. Nem mindegy, hogy mikor milyen tápanyagtartalmú műtrágyát használunk. Az őszi gyeptrágyázás esetében az a jó, hogyha az alkalmazott gyeptrágya megemelt káliumtartalommal rendelkezik, míg a nitrogéntartalmú gyeptrágyákra mindig szükség van, de különösen tavasszal, mikor a növényzet intenzív növekedésnek indul. A különböző tápanyagtartalmú, igazán minőségi gyeptrágyák széles választékát találhatjuk a Compo gyeptrágyák között.

A Compo gyeptrágya-család

Compo gyeptrágyaAz egészséges szép pázsit megőrzésének nélkülözhetetlen eleme az évi többszöri gyeptrágyázás. Idénytől függően különböző típusú gyeptrágyák használata ajánlott.

Tekintse meg kiváló minőségű, ár-érték arányban első osztályú Compo gyeptrágya választékunkat!